Agrotekstil, akcijske cene-proverite, često se koristi u poljoprivredi i vrtlarstvu kao sredstvo za suzbijanje korova. Folija protiv korova je posebna vrsta agrotekstila dizajnirana da omogući biljkama da rastu bez korova, što omogućava bolji rast i razvoj kultivisanih biljaka.

Karakteristike agrotekstil folija protiv korova:

Propusnost za vodu i vazduh: Agrotekstil omogućava prolaz vode i vazduha do korena biljaka, što je ključno za zdrav rast, dok istovremeno sprečava rast korova.
UV stabilnost: Materijal je tretiran da izdrži štetne efekte ultraljubičastih (UV) zraka, što produžava njegovu trajnost i efikasnost.
Čvrstoća i izdržljivost: Izrađen je od izdržljivih materijala koji mogu izdržati različite vremenske uslove i mehanička oštećenja.
Lakoća ugradnje: Agrofolija se lako postavlja na pripremljeno tlo, i često je dovoljno samo je razviti i pričvrstiti za tlo pomoću klinova ili drugih sredstava.

Prednosti upotrebe agrotekstil folije protiv korova:

Smanjenje rasta korova: Efikasno sprečava rast korova, što smanjuje potrebu za čestim i napornim čišćenjem.
Očuvanje vlage u zemlji: Pomaže u zadržavanju vlage u tlu, smanjujući potrebu za čestim zalivanjem.
Povećanje prinosa: Biljke koje rastu bez konkurencije korova često daju veći prinos.
Smanjenje potrebe za hemijskim sredstvima: Smanjuje se upotreba herbicida, što je bolje za okoliš i zdravlje ljudi.
Dugovečnost i isplativost: Jednom postavljena, agrotekstil može trajati nekoliko sezona, čime se smanjuju troškovi i rad u vrtu ili na polju.

Primena agrotekstil folije protiv korova:

Priprema zemljišta: Pre postavljanja, tlo treba adekvatno pripremiti – očistiti od već postojećih korova, poravnati i po mogućnosti obogatiti djubrivom.
Postavljanje agrotekstil dolije: Folija se postavlja preko pripremljenog tla, idealno pre sadnje biljaka. Ako se biljke već nalaze na parceli, folija se može pažljivo postaviti oko njih.
Održavanje: Redovno proveravati da li su otvori na foliji čisti i da li biljke dobijaju dovoljno vode i hranjivih materija.

-10%
300,00 rsd1.700,00 rsd (sa PDV-om)
Besplatna dostava
(1) 6.500,00 rsd (sa PDV-om)
Klin 15cm
Besplatna dostava
13.000,00 rsd (sa PDV-om)
70,00 rsd (sa PDV-om)

Korišćenje agrotekstil folije protiv korova može biti izuzetno korisno u različitim poljoprivrednim i baštenskim radovima. Njegova efikasnost u sprečavanju rasta korova dok istovremeno podržava zdrav rast biljaka čini ga popularnim izborom za profesionalce i amatere. Agrotekstil folija cena-kvalitet je ono što Vam je potrebno, naručite bez rizika, brza isporuka.